top of page

Onko rahoittajalla väliä?Tutulla yrittäjäkaksikolla oli näyttöjä menestyksekkäästä tekemisestä, hyvä liikeidea ja valmiita asiakaskontakteja. Yrittäjät olivat kuitenkin pulassa. Tuttu pankki nimittäin ilmoitti, että rahoitus ei onnistu.


Pankki oli arvioinut riskejä ja korporaation luottopolitiikkamankeli painoi riskipisteet nippa nappa punaiselle. Vaakakupin kallisti negatiivisen päätöksen puolelle toiselle yrittäjälle pari vuotta aikaisemmin syntynyt muutaman kymmenen euron henkilökohtainen luottokorttivelka, joka oli lipsahtanut perintään ja aina ulosottoon asti. Tilanteessa ei auttanut, vaikka yhtiökumppanin sekä oman perheen raha-asiat olivat muutoin mallikkaasti hoidettu.


Esimerkki on raflaava, mutta tuo esiin pankkisektorin kankeuden ja näköalattomuuden, mikä juontanee juurensa isoilta osin kiristyneestä sääntelystä. Täytin eilen blanketin siitä, että Helsingissä sijaitseva taloyhtiömme on todellakin verovelvollinen Suomessa, eikä Yhdysvalloissa. Näitä esimerkkejä muuten riittää.


Lainsäätäjien ja viranomaisten kurittaessa pankkeja ja pankkien vastaavasti kiduttaessa asiakkaitaan uusilla kontrolleilla ja joustamattomilla luottopäätöksillä rahoitusalalle on syntynyt uusia toimijoita.


Haluaisin uskoa, että Guida on vanha kunnon maalaispankki, jossa asiakas tuntee pankin ja pankki asiakkaansa. Mottomme on henkilökohtaisuus, nopeus ja joustavuus.


Kun olet tekemisissä kanssani, niin voit luottaa siihen, että tutustun sinuun sekä yritykseesi. Kerron, mikä voisi onnistua ja mitä sinun kannattaisi tehdä. Jos on ongelmia, niin yritän ratkaista ne yhdessä kanssasi. Työkalupakkia löytyy kuin pankista konsanaan: laskurahoitusta, limiittiluottoa ja yrityslainaa. Teemme myös sijoituksia ja se onkin jo sellainen rasti, että siihen harvempi pankki taipuu.


Lähes jokaisessa marketissa on tänä päivänä pienpanimohylly. Guida Invest on pienrahoituslaitos, jonka rahoituksen vuosituotanto on maltillisesti miljoonia euroja, ei miljardeja. Jokainen asiakaskohtaaminen hoidetaan käsityöläishengessä. Artesaanirahoituspalvelua saa tarvittaessa illalla ja joskus viikonloppunakin, tosin raha ei silloin liiku, koska pankit ovat edelleen kiinni.


Petri Kortelainen Käsityöläisrahoittaja Juhla Mokka -hengessä


Varaa aika sparrauspuheluun kanssani tästä linkistä.

bottom of page