top of page

Kevät ja kassavajeOn joitain asioita, jotka kuuluvat myös meillä rahoitusalalla pitkän talven loppumiseen, päivien pitenemiseen ja lumien sulamiseen.


Keväthän on meille pimeän pohjolan suomalaisille piristävää aikaa, kun aurinko alkaa jälleen lämmittää ja unenomainen harhanäky lämpimästä kesästä ja grillauskaudesta palautuu mieliimme. Useilla toimialoilla myös bisnes piristyy. Esimerkiksi erilaisten ulko- ja pihatöiden tekijöillä alkaa vuoden sesonkiaika. Näiden alojen yrittäjillä on mahdollisuus ja samalla myös velvollisuus tehdä koko vuoden tili.


Yhtä lailla kuin kevääseen kuuluu lieveilmiönä luonnon heräämisestä johtuva nenien niiskutus ja koirankakkakeskustelu, on myös sesonkityötä tekevillä yrityksillä usein edessään tuskainen tilanne: tilauskirjat ovat täynnä, mutta kassa tyhjä. Tilannehan on lähes absurdi, kun tekemisen pullonkaula ei ole missään määrin kiinni ammattitaidosta tai puuttuvista asiakkaista, vaan käyttöpääomasta. Millä ostan materiaalit projekteihin? Millä maksan työmiesteni palkat?


Vuosien varrella meille Guidaan on tullut asiakkaaksi useita yrityksiä, joiden liiketoiminnan vuosittaiseen kiertoon kuuluu kiireinen sesonkiaika ja vastaavasti hiljainen matalasesonki. Näiden asiakkaidemme liiketoiminnan ominaispiirteiden ympärille on rakentunut osaamista ja palveluja.


Kaiken ytimessä on luonnollisesti se, että ymmärrämme käynnistyvän sesongin haasteet. Materiaalihankinnat, pienet investoinnit ja henkilöstön palkat vaativat pääomia.


Laskurahoituksessa osaamme ottaa huomioon, että asiakasprojekteissa on mahdollisesti ennakkoluonteisia laskuja, joista rahat on saatava heti. Pystymme tarjoamaan rahoitusta yleensä myös näitä ennakkoluonteisia laskuja vastaan, mitä kaikki toimijat eivät tee.


Hyödyllisin palvelumme sesongin alkaessa on kuitenkin laskurahoituksen yhteyteen liittämämme ennakkoluonteinen ns. tilausrahoituslimiitti. Tätä limiittirahoitusta voi nostaa jo ennen projektin laskutuksen alkamista. Limiittirahoitus tulee maksettua pois sesongin aikana, kun projektit valmistuvat ja tulevat laskutetuiksi.


Ja kun olet asiakkaanamme, myös projektien aikaiset takaukset ja jopa takuuaikaiset takaukset on mahdollista saada kauttamme. Kaikki tämä tapahtuu luonnollisesti henkilökohtaisesti, nopeasti ja joustavasti.


Tuntuvatko nämä haasteet tutuilta? Myös me ymmärrämme, että liiketoiminnassasi on kausivaihteluja ja että se on ihan normaalia. Jutellaan aiheesta ja ratkotaan haaste, niin voit keskittyä kevään ja alkavan sesongin positiivisiin puoliin.
Petri Kortelainen

Rahoittaja, joka auttaa kassan kanssa, kun sinulla on asiakkaita ja ammattitaitoa.Varaa aika sparrauspuheluun kanssani tästä linkistä.

Komentarai


bottom of page