top of page

1,5 M€ kasvurahoituksen saanut NaturVention aloittaa parhaan sisäilman viennin TukholmaanKorkealaatuista sisäilmaa tuottavia Naava-viherseiniä valmistava NaturVention aloittaa puhtaan sisäilman viennin Tukholmaan. NaturVention on myös solminut yhteistyön meriliikenteen edelläkävijän Tallink Silja Oy:n kanssa. Marraskuusta 2015 lähtien NaturVentionin Naava-aktiiviviherseinät puhdistavat sisäilmaa ja tuovat vihreää viihtyisyyttä Tallink Siljan risteilijöillä. Tallink Silja -yhteistyön ja 1,5 miljoonan euron kasvurahoituksen avulla NaturVention laajenee Tukholmaan, josta on mahdollista saada Naava-viherseiniä tammikuun alusta lähtien. Yhteistyö vahvistaa yrityksen kansainvälistymistä ja asiakaskunnan laajentamista.


Tallink Silja haluaa olla liike- ja vapaa-ajan matkojen edelläkävijä ja ylittää asiakkaidensa odotukset. NaturVentionin Naava-ratkaisut ovat osa tätä tavoitetta. “On hienoa olla maailman ensimmäinen laivayhtiö, jolla on aktiiviviherseiniä käytössä. Naava-viherseinien myötä voimme tarjota paremman ilmanlaadun sekä iloa ja virkistystä kokousmatkustajillemme”, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.


Naava-viherseinät asennetaan Silja Serenadelle mittavan laivauudistuksen myötä, ja sekä Tallink Siljan että NaturVentionin toiveena on jatkaa ja laajentaa yhteistyötä myös tulevaisuudessa.


Tallink Silja on NaturVentionille luontainen yhteistyökumppani Itämeren alueen suurimpina matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoina. Tallink Siljan tavoin myös NaturVention investoi asiakkaisiinsa tarjoamalla heille innovatiivista premium-luokan palvelua. Vuonna 2011 perustetun NaturVentionin toiminta perustuu patentoituun Naava-tuoteperheeseen, jossa biotransformaation avulla puhdistetaan sisäilmaa. Biotransformaatio on tuttu ilmiö mm. vedenpuhdistamoista.


Älykkäät aktiiviviherseinät parantavat sisäilmaa Suomessa ja Venäjällä jo 500 kohteessa. Tallink Siljan ja NaturVentionin yhteistyön myötä Naava-viherseinät ovat asiakkaiden saatavilla nyt myös Tukholmassa.


“Tukholma on ensimmäinen askel kohti kansainvälistymistä muualle Skandinaviaan ja Eurooppaan. Tukholma on luontainen kohde sijaintinsa sekä edelläkävijämäisen asiakaskunnan vuoksi. Tukholmassa on myös Pohjoismaiden suurin markkina ja se on vientikohteena hyvin otollinen, sillä organisaatiot investoivat siellä henkilöstön hyvinvointiin ja toimitiloihin. Organisaatiot ymmärtävät sisäilman laadun vaikuttavan henkilöstön terveyteen ja suorituskykyyn”, kertoo NaturVentionin kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Martti Siniharju.


Maailman johtava biologisen ilmanpuhdistuksen teknologiatalo NaturVention on saanut 1,5 miljoonan euron rahoituksen kansainvälistymisen laajentamiseen sekä teknologian ja Naava-tuotesarjan kehittämiseen. Sijoittajina toimivat mm. Leena Niemistö, Hannu Turunen, Roland Mossig, Metsola Ventures, Hammaren & Co, Butterfly Ventures, Sitra, Guida Invest sekä NaturVentionin henkilökuntaa.


NaturVention on saavuttanut kuluneen vuoden aikana 250 % liikevaihdon kasvun. Tuhannet ihmiset nauttivat päivittäin laadukkaammasta Naava-sisäilmasta. Tavoitteena on kiihdyttää kasvua entisestään ja vaikuttaa vuoteen 2020 mennessä kaikissa maailman suurkaupungeissa parantaen ihmisten terveyttä sisätiloissa.


“Terveellinen ilma on harvojen etuoikeus etenkin maailman suurkaupungeissa. Missiomme on tehdä siitä ihmisoikeus. Syömme joka päivä kilon ruokaa, juomme pari kiloa nestettä, mutta hengitämme 14 kiloa sisäilmaa. Ruoan ja juoman laadun voimme länsimaissa pitkälti valita, hengitysilman laatua emme – ennen kuin nyt. Me tiedämme, että seuraava suuri terveystrendi on hengittämämme ilma”, kommentoi yrityksen perustaja Aki Soudunsaari.


Käy tykkäämässä meistä Facebookissa ja Twitterissä ja jaa kasvumme ilosanomaa eteenpäin. Kiitos, että olet ollut mukana!


Lisätietoja:

Aki Soudunsaari, toimitusjohtaja, p. +358 40 822 6322, aki@naturvention.com

Carla Bosco, viestintä- ja avainasiakaspäällikkö, p. +358 50 545 3183, carla@naturvention.com

bottom of page