top of page

Yritysten rahoitus nykyisessä markkinatilanteessa: korot, inflaatio ja pankkisäätely
Nykyinen taloudellinen ilmasto on haastava monille yrityksille. Korot nousevat, inflaatio on korkea, ja EU-tason pankkisäätely on tehnyt pankkien rahoituspäätöksistä vaikeita. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme näitä haasteita ja tarjoamme strategioita yrittäjille ja yrityksille, jotka etsivät uusia rahoituksen lähteitä ja keinoja toimia vallitsevissa olosuhteissa.


Korot ja inflaatio

Korkeat korot ja inflaatio voivat olla myrkkyä yrityksille, erityisesti niille, jotka ovat riippuvaisia lainoista ja velkarahoituksesta. Korkeat korot lisäävät lainojen kustannuksia, kun taas inflaatio voi syödä yrityksen voittoja ja ostovoimaa.


Miten yrityksen pitäisi toimia?


Harkitse kustannusten leikkaamista: yrityksen on ehkä tarkasteltava kustannusrakennettaan ja tehtävä leikkauksia, jotta se voi selviytyä korkeista koroista ja inflaatiosta. Positiivisella kassavirralla voi rahoitusrakennetta keventää; negatiivisella kassavirralla tiukilla oleva rahoitus kiristyy entisestään.


Pankkisäätely EU-tasolla

EU-tason pankkisäätely on tehnyt pankkien rahoituspäätöksistä vaikeita. Tiukemmat vaatimukset ja säännöt voivat estää pankkeja myöntämästä lainoja, erityisesti riskialttiimmille yrityksille. Markkinassa on havaittavissa, että aiemmin hyvinä pidettyjä yrityksiä voidaan pitää perinteisten pankkien näkökulmasta riskiyrityksinä. Älä siis ihmettele, jos rahoittajasuhteesi tuntuu muuttuneen.


Miten yrityksen pitäisi toimia?


1. Etsi vaihtoehtoisia rahoituslähteitä: perinteisten pankkilainojen sijaan yritykset voivat harkita vaihtoehtoisia rahoituslähteitä, kuten joukkorahoitusta, enkelisijoittajia tai pääomasijoittajia.


2. Paranna luottokelpoisuutta: yrityksen on ehkä parannettava luottokelpoisuuttaan ja taloudellista asemaansa houkutellakseen lainoja tiukemmassa sääntely-ympäristössä.


3. Yritykset voivat etsiä uusia rahoituksen lähteitä ja käyttää erilaisia vakuuksia lainojen saamiseksi.


4. Vaihtoehtoiset lainanantajat: Online-lainanantajat ja muut vaihtoehtoiset rahoituslähteet voivat tarjota joustavampia ehtoja.


5. Käytä eri vakuuksia: yritykset voivat käyttää erilaisia vakuuksia, kuten kiinteistöjä, laitteita, nimitakauksia tai jopa tulevia kassavirtoja lainojen saamiseksi.


Ratkaisuna Guida Invest

Guida on jo yli 10 vuotta tarjonnut erilaisia joustavia rahoitusmuotoja yrittäjille ja yrityksille. Guidan edut perinteisiin rahoittajiin nähden on nostanut sen suosiota tässä markkinatilanteessa.


Guidan etuja ovat mm:


1. Monipuoliset rahoituspalvelut


Tarjoamme yrityksille monipuolisia rahoitusvaihtoehtoja, kuten myyntisaatavarahoitusta, limiittiluottoja, lainoja ja sijoituksia. Nämä palvelut voivat auttaa yritystäsi siirtymään seuraavaan vaiheeseen ja selviytymään rahoituskapeikoista.


2. Henkilökohtainen lähestymistapa


Filosofiamme on verrattavissa vanhan ajan maalaispankkiin. Me Guidassa tunnemme asiakkaamme, ja asiakas tuntee meidät. Tämä auttaa löytämään oikean ratkaisun juuri sinun yrityksellesi.


3. Joustavuus ja kuuntelu


Rahoitusasiantuntijamme tarjoavat joustavia ratkaisuja, jotka huomioivat yritysten erilaiset tilanteet. Tämä voi olla erityisen tärkeää, kun markkinatilanne on epävakaa ja yrityksen tarpeet voivat muuttua nopeasti.


4. Suomalainen ja riippumaton


Vuonna 2010 perustettu Guida Invest on suomalainen yritys, joka keskittyy käyttöpääomarahoitukseen. Riippumattomuutemme tarkoittaa, että voimme tarjota räätälöityjä ratkaisuja, jotka sopivat parhaiten yrityksesi tarpeisiin.
Petri Kortelainen

Rahoittaja, joka auttaa kassan kanssa, kun sinulla on asiakkaita ja ammattitaitoa.Varaa aika sparrauspuheluun kanssani tästä linkistä.

Commentaires


bottom of page