top of page

Talousjohtajabarometri 10/2013: Talousjohtajat entistä toiveikkaampia tulevaisuuden näkymien suhteenNyt julkaistun barometrin tulokset indikoivat, että keväällä havaittu maailmantalouden toiveikas kehityssuunta näyttää edelleen jatkuvan. Ero vuodentakaiseen tilanteeseen on merkittävä, jolloin vain 30 % talousjohtajista uskoi maailmantalouden kasvuun. Nyt vastaava luku on 58%.


Guida Invest Oy:n sisaryhtiön Guttan julkaiseman barometrin syksyn viesti on, että kannattavuuden parantaminen on edelleen talousjohtajien tärkein fokusalue, mutta keinot kannattavuuden parantamiseen eivät enää ole yhtä selkeästi kohdistuneet henkilöstövähennyksiin verrattuna aikaisempien talousbarometrien tuloksiin.


Guttan liiketoimintajohtaja Timo Tiainen kuvasi Barometrin tuloksia seuraavasti:


Talousjohtajien viesti on toiveikas; taantuma on hiljalleen taittumassa. Mielipiteet maailmantalouden kasvuodotuksista ovat muuttuneet selkeästi positiivisempaan suuntaan vuoden sisällä. YT-neuvottelut eivät ole vielä ohi, mutta voidaan suhtautua luottavaisesti siihen , että irtisanomisten huippu on nyt ohitettu.

Positiivista on, että talouden näkymät näyttävät aiempaa paremmilta, mutta pääosa yrityksistä kamppailee edelleen kannattavuuden sekä uudelleen organisointien kanssa. Eräs tapa varautua ja tehostaa toimintaa niin isommissa yrityksissä, kuin myös pk-sektorilla on toimintaan sitoutuneen käyttöpääoman alentamiseen tähtäävät rahoitusratkaisut. Guida Investin rahoituspalvelut pk-yritysten käyttöpääoman hallintaan ovat esimerkki Divest-konsernin tarjoamista kohdennetuista palveluista yrityksille, jollaisia vain kaltaisemme monialayhtiö pystyy tarjoamaan. Rahoituksen lisäksi Divest tarjoaa palveluja esimerkiksi HR:n ja taloustoimintojen ja myynnin ulkoistukseen. Guidan palveluista saatavarahoitus ja muut lyhyen rahoituksen muodot ovat selvästi lisänneet kysyntäänsä ja tarjoavat pk-yrityksille joustoja haastavina aikoina sekä pääomaa liiketoiminnan kasvattamiseen ja kehittämiseen.


Lisätietoja Guidan rahoituspalveluista:


Antti Miettinen

Guida Invest

040 544 2512


Guida Invest Oy on osa palveluliiketoiminnan asiantuntijaorganisaatio Divest Group Oy:tä, johon kuuluvat myös Assidu Finland, Clarus, Gutta, Sametti ja Suomen Talousverkko.

תגובות


bottom of page